Nyheter


Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

 

2015-11-12
Netwest anställer Martin Gedda som VD

 

Det nystartade regionala marknadsbolaget Netwest som samägs av 28 kommuner i Västra Götalands län och Västra Götalandsregionen har anställt Martin Gedda som VD. Martin kommer närmast från en roll som Business Development Director, Public safety LTE, på Ericsson. Martin kommer att tillträda rollen den 11:e januari 2016.

 

- Jag ser framemot att få komma igång och träffa både kunder, partners och ägare säger Martin Gedda. Det känns kul att få vara med redan från början och bygga upp en verksamhet i en glödhet bransch.

 

David Björklund, vice ordförande i Netwest styrelse och Stadsnätschef på SplitVision i Borås är mycket glad över att rekryteringen av Martin Gedda är i hamn.

 

- Det känns bra att ytterligare en viktig byggsten är på plats i bygget av Netwest. Netwest kommer att ha mycket nytta av Martins gedigna erfarenhet av såväl försäljning som affärsutveckling och uppstarter av nya verksamheter.

 

Martin Gedda som bor med fru och barn i Källö Knippla i Göteborgs skärgård kommer att utgå från Västsverige men kommer naturligtvis även att finnas där bolagets kunder och partners finns ute i landet.

 

2008-06-02
Västlänk fördjupar samarbetet med bredbandsoperatörer

 

Sammanslutningen av stadsnät i Västra Götaland Västlänk har tecknat ramavtal med bredbandsoperatörerna TDC och Tele2. De båda operatörerna är två av Sveriges största köpare av fiberbaserade förbindelser som används för att erbjuda bredbandsprodukter med hög kapacitet till både företag och privatpersoner.

 

Intresset för regionala fiberbaserade förbindelser har stadigt ökat i Västra Götaland och omsätter nu över 10 miljoner kronor årligen. Det växande intresset kommer såväl från nationella operatörer som enskilda företag som söker alternativ till den dominerande aktören på marknaden.

 

”Vi har sett ett markant ökat intresse från nationella bredbandsoperatörer som bl.a. TDC och Tele2 under det senaste året. Västlänk erbjuder operatörerna ett bra och prisvärt alternativ samtidigt som fler slutkunder blir nåbara”, säger Mats Devert , VD på GothNet och ordförande i Västlänk. Ramavtalen kommer att stärka våra band ytterligare och göra det ännu lättare för operatörerna att köpa förbindelser av stadsnäten vilket kommer att gynna utbudet av bredbandsprodukter i Västra Götaland.

 

”Samarbetet med Västlänk utgör en viktig del i vår affär. Det kommer att gynna både stora och små aktörer, men framförallt slutkunderna som kommer att få tillgång till prisvärda tjänster från fler leverantörer genom stadsnäten. Marknaden för fiberprodukter som är stor redan idag kommer att ha en stark tillväxt de kommande åren”, säger Erik Hjerth, Access Contract Manager på TDC AB